Ingrediënten

  • 6 soft taco’s (Let’s Salsa)
  • 1 gekookt bietje
  • 150ml zure room
  • 1 avocado
  • 1/4 rode kool
  • 4 eieren
  • 100g gerookte zalm
  • 2 limoenen
  • 1 el forel eitjes (optioneel)
  • 1 takje koriander (optioneel)
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper

Wijntip:

Diorama Cava

Bereiding

  1. Verwarm de taco’s zoals aangegeven op de verpakking.
  2. Snijd het bietje in grove stukken, doe ze in een hoge mengkom en voeg de zure room toe. Pureer met een staafmixer tot er een mooie gladde roze room ontstaat. Breng op smaak met zout en peper.
  3. Snijd de avocado in plakjes en de rode kool in dunne reepjes.
  4. Klop de eieren los en breng royaal op smaak met zout en peper. Verhit de olijfolie in een koekenpan en voeg de eieren toe. Roer de eieren 2 minuten door de pan tot ze gestold zijn, schep ze daarna op een bord.
  5. Vul de taco’s met plakjes zalm. Verdeel de eieren er over. Leg een paar plakjes avocado en wat rode kool in de taco’s. Serveer de taco’s op een plank met een schaaltje roze zure room er bij. Snijd de limoentjes in parten en leg ze op de plank zodat ieder zelf zijn eigen brunch taco verder op smaak kan brengen.
  6. Maak de taco’s extra feestelijk met foreleitjes. Garneer eventueel met verse koriander.

Rode kool over?

Maak een lekkere frisse rode kool salade. Snijd de kool heel fijn. Meng 1 eetlepel olijfolie en 2 eetlepels balsamicoazijn door elkaar en schenk over de rode koolreepjes. Zet een kwartiertje weg. Meng daarna met stukjes dadel of rozijnen, walnoten en julienne gesneden wortel.