Ingrediënten

200 gr broccoli

50 gr pecorino nero DOP, in stukken gehakt

50 gr geblancheerde amandelen

90 ml extra vierge olijfolie

20 gr basilicumblaadjes

½ citroen, het sap

Peper

Bereiding

  1. Snijd de broccoliroosjes los van de stronk. Doe ze in een keukenmachine (of hakmolentje van de staafmixer). Voeg de amandelen, grove stukken Pecorino en basilicumblaadjes toe. Hak tot alles fijn is
  2. Voeg de olijfolie en citroensap toe en mix zodat er een smeuïg mengsel ontstaat. Breng op smaak met peper. Garneer de broccolipesto eventueel met stukjes broccolistronk. Schil hiervoor eerst de stronk en snijd dunne plakjes of reepjes.

Serveertip

Eet met volkoren crackers of speltbrood of roer door de gekookte volkoren pasta.

Broccoli over?

Maak een simpele pasta: kook broccoliroosjes samen met pasta in een pan met groentebouillon. Giet af en serveer met geraspte citroenschil en Pecorino.