Ingrediƫnten
400 gr broccoli
100 ml magere yoghurt
2 citroenen, sap & rasp
Peper & zout
2 el + 2 tl olijfolie
6 takjes verse munt
50 gr geblancheerde amandelen
Bereiding
- Snijd de roosjes van de broccoli, bewaar de stronk. Hak de roosjes in een keukenmachine (of hakmolentje van de staafmixer) fijn totdat het op couscous lijkt.
- Schil de stronk en snijd daarna in heel dunne reepjes. Hak de muntblaadjes grof.
- Meng de gehakte broccoliroosjes, de reepjes broccolistronk en de gehakte muntblaadjes met 2 eetlepels olijfolie.. Rasp de citroenschil van de hele citroen en voeg samen met het sap van een halve citroen toe aan de broccoli-tabouleh. Breng op smaak met peper.
- Meng 2 theelepels olijfolie door de yoghurt. Pers de citroen uit. Breng op smaak met zout en peper. Roer de yoghurtdressing door de tabouleh.
- Rooster de amandelen in een droge koekenpan totdat ze mooi bruin zijn en hak ze dan grof. Serveer de tabouleh met de amandelen.

Serveertip
Lekker met naanbrood.
Broccoli over?
De stronk van de broccoli wordt vaak vergeten maar is rauw heel erg lekker. Schil eerst even de harde stukjes van de buitenkant. Lekker door een salade of om tussendoor te eten.