Ingrediënten

  • 150 g diepvries bramen
  • 0,5tl agar agar
  • 300ml slagroom (of plantaardige naturel drink)
  • 15g witte chocolade om te garneren
  • 1 takje munt om te garneren
  • handje vers fruit om te garneren,
  • zoals frambozen, aardbeien
  • en/of blauwe bessen
  • 3el suiker
  • 4 eenpersoonsschaaltjes of puddingvormpjes (8 cm doorsnede, 4 cm hoog – let op: gebruik geen plastic vormpjes - de agar agar werkt dan niet goed)

Bereiding

  1. Laat het diepvriesfruit ontdooien, doe het in een hoge maatbeker en pureer met een staafmixer.
  2. Spoel de vormpjes/bakjes om met koud water, zet ze op z’n kop op een theedoek zodat ze goed kunnen uitlekken. Droog ze niet af.
  3. Doe de suiker, agar agar en de slagroom in een steelpan op laag vuur. Laat – al roerend - de suiker en agar agar oplossen. Breng het geheel dan zachtjes aan de kook en blijf roeren om de agar agar te activeren. Wanneer het kookt, draai je het vuur laag en laat je het mengsel afkoelen tot kamertemperatuur.
  4. Meng de fruitpuree door de room en vul de vormpjes/bakjes met het mengsel. Zet dit tenminste 3 uur in de koelkast om af te koelen.
  5. Maak het fruit schoon. Stort de vormpjes op een mooi bordje en garneer met het fruit en een paar blaadjes munt. Schaaf er tot slot wat witte chocolade over. Om het storten makkelijker te maken, vul je een schaal of kom met heet water en zet daar de puddingvormpjes in zonder dat er water in de puddinkjes loopt. Na een paar minuten kun je de puddinkjes storten.

Serveertip

Lekker met vers fruit, opgeklopte room of geschaafde chocolade.

Wijntip

Diorama Cava

(Diepvries) bramen over?

Maak er een luxe ontbijtcompote van. Doe de bramen samen met 1tl kaneelpoeder en 1el ahorn-siroop en eventueel wat blaadjes tijm in een steelpannetje. Prak de bramen een beetje en kook ze tot er een jam/compote ontstaat. Lekker over de yoghurt en granola, pannenkoeken of een havermoutontbijtje.