Ingrediënten

  • 100 gr basmati rijst
  • 2 eieren
  • 180 gr kimchi, (Original kimchi, Oh na mi)
  • 1/4 komkommer
  • 50 gr julienne gesneden wortel
  • 4 el witte wijnazijn
  • 1/2 el suiker
  • 100 gr shiitake
  • 200 gr babyblad spinazie
  • 150 gr rundergehakt
  • 60 gr taugé
  • 1 el sesamzaadjes
  • 1-2 el zonnebloemolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
  2. Breng in een steelpannetje water aan de kook, leg voorzichtig de eieren er in en kook ze in 5-6 minuten half zacht.
  3. Hak de helft van de kimchi fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Meng de fijngehakte kimchi door het gehakt. Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Snijd de komkommer in dunne plakjes. Meng in een kom de witte wijnazijn en suiker door elkaar. Leg de komkommer er in en laat 15 minuten staan.
  5. Verhit een flinke scheut zonnebloemolie in een koeken- of wokpan. Voeg de spinazie en shiitake toe en bak al omscheppend 2-3 minuten tot de spinazie geslonken is de shiitake gebakken is. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Bak het gehakt, in en tweede koekenpan op hoog vuur en zonder vet, regelmatig omscheppend in 5-6 minuten knapperig en bruin.
  7. Verdeel de rijst over de kommen. Leg de spinazie en shiitake in de kommen, voeg het gehakt, de taugé en kimchi toe. Pel de eieren, halveer ze en leg ze in de kommen. Serveer met de julienne wortel en zoet/zure komkommerplakjes. Bestrooi met sesamzaadjes.

Serveertip

Plakjes medium rare gebakken biefstuk i.p.v. rundergehakt of serveer het eens met blokjes krokant gebakken tofu met sojasaus. Je kunt ook i.p.v. een eitje koken een omelet bakken en in plakjes snijden.

No waste tip!

Maak ook eens een kimchi omelet. Klop de 3 eieren los. Hak de kimchi fijn in het hakmolentje van de staafmixer. Verhit een scheut olie in een kleine koekenpan. Roerbak een paar flinke handen spinazie tot de blaadjes geslonken zijn, voeg de kimchi toe en schenk de eieren er over. Bak de omelet op laag vuur tot het eigeel gestold is. Lekker op brood, of serveer met paddestoelen en taugé.