Ingrediënten

 • 130 gr dadels
 • 150 gr biologische havermoutvlokken
 • 1,5 el biologische kokosolie
 • 4 el biologische Griekse yoghurt (of andere dikke yoghurt)
 • 2 el biologische bloemenhoning (+ extra om te garneren)
 • 250 gr biologische bosbessen, bevroren
 • 4 verse biologische vijgen

Werkwijze

 1. Verwarm de oven voor op 180°C (elektrisch). Haal de pitten uit de dadels, doe de dadels in een kommetje en zet ze net onder water. Laat 15 min. staan.
 2. Hak de geweekte dadels, havermoutvlokken en kokosolie in een keukenmachine (kan in fasen ook in het hakmolentje van de staafmixer) totdat alles goed gemengd is en er een bal ontstaat.
 3. Bekleed een ovenschaal (20x20 cm) of springvorm van Ø 20 cm met bakpapier. Druk het dadel-mengsel gelijkmatig in de vorm. Zet 20 min. in de oven. Laat dan iets afkoelen en zet in de koelkast totdat de frozen yoghurt klaar is.
 4. Maak de frozen yoghurt in een blender of keukenmachine. Doe de bosbessen, honing en Griekse yoghurt in de blender en hak alles tot dat er ijs ontstaat. Help de machine af en toe door alles om te scheppen. Na een paar keer omscheppen ontstaat er ijs.
 5. Schep het ijs op de bodem, strijk glad en zet tenminste 4 uur (maar een nacht kan ook) in de vriezer.
 6. Haal de frozen yoghurt uit de vriezer en laat 5-10 min. ontdooien. Trek de frozen yoghurttaart aan het papier uit de vorm. Snijd er dan met een scherp glad mes blokjes of stukken van. Snijd de vijgen in parten en garneer de repen ermee.

Serveertip

Overgiet met wat extra bloemenhoning.

Frozen bosbessen-yoghurtrepen met vijgen

Yoghurt over?

Maak er labneh van. Meng met gemalen komijn, een teen geperste knoflook en wat zout (naar smaak). Zet een zeef op een mengkom. Leg in de zeef een schone theedoek en giet daar het Griekse yoghurtmengsel in. Vouw de theedoek dicht. Laat 1 nacht in de vriezer staan. Lekker op een cracker of met rauwe groenten.