Brood - favoriet van Emilie Majoor, categoriemanager Eetgemak en Brood.

''Eigenlijk kan ik niet kiezen wat mijn favoriete brood is. We hebben pas ons hele broodassortiment vernieuwd en veel nieuwe broden toegevoegd. Daarbij vonden we het belangrijk om genoeg volkorenbroden toe te voegen. Beter voor je en ook hartstikke lekker! Als ik dan toch moet kiezen ga ik voor het zoete aardappel-saliebrood. Niet volkoren, wel heel feestelijk. Ik gebruik 'm het liefst in een goed gevulde panzanella of serveer het als onderdeel van een grote borrelplank. Oh, en onze kerststol. Dat is ook echt een van mijn favorieten!''

Sous-vide groenten - favoriet van Wouter, categoriemanager Groente, Fruit en Vega

''Als je het jezelf een beetje gemakkelijker wilt maken tijdens de feestdagen, zijn onze sous-vide gegaarde groenten een échte aanrader. 'Sous-vide' is de Franse term voor 'onder vacuüm'. Onbewerkte groenten worden vacuüm verpakt en in een waterbad gegaard. Door deze manier van garen blijft alle smaak behouden en bespaar je jezelf mooi wat tijd in de keuken. Thuis hoef je de groenten alleen nog even op te warmen of kun je ze meteen gebruiken in je gerechten.''

Burrata - favoriet van Willem, Finance

''Mijn absolute favoriet is burrata! Zacht, romig en super smaakvol. Een op zichzelf staande klassieker die zorgt voor een smaakexplosie, zelfs als je er niets aan toevoegt. Als ik er dan toch een gerecht mee wil maken, maak ik het liefste iets uit het boek 'Nopi' van Yotam Ottolenghi: burrata met bloedsinaasappel en korianderzaad. Heel lekker! En gemaakt van maar een paar ingrediënten, dus des te belangrijker dat alles van de allerbeste kwaliteit is.''

IJndejaarsbiers - favoriet van Marieke, space manager

''Als ik een decemberfavoriet moet aanwijzen, is dat zeker het IJndejaarsbier van Brouwerij 't IJ. Het winterse paradepaardje van deze Amsterdamse brouwerij, ieder jaar een tikkeltje anders van smaak. De smaak is kruidig, met een beetje karamel en citrus. Alles om je een warm gevoel te geven tijdens deze donkere dagen. Wat mij betreft ook een heel tof alternatief voor bubbels tijdens Oud & Nieuw!''

Linzensalade met geitenkaas - favoriet van Hedwig, sourcingmanager Eetgemak

''Onze linzensalade met geitenkaas, die kun je echt nergens zo goed krijgen als bij ons. Een van mijn lievelingslunches als ik haast heb, ook op drukke decemberdagen. Trouwens ook heel goed te serveren als supersnel, klein voorgerechtje met wat extra rucola en geroosterde walnoten!''