Ingrediënten

  • 300 g l’Etivaz kaas, geraspt
  • 300 g Gruyere kaas, geraspt
  • 200 g Emmentaler kaas, geraspt
  • 400 ml frisse witte wijn
  • 1 teen knoflook
  • 1 tl maïzena of aardappelzetmeel
  • 1 snufje verse nootmuskaat
  • 1 snufje zwarte peper

Wijntip: Meyer Pinot Blanc

Bereiding

  1. Halveer de teen knoflook en smeer het fonduepannetje ermee in.
  2. Schenk de wijn (houd 2 eetlepels apart) in de wok en verwarm op laag vuur (niet koken).
  3. Voeg, wanneer de wijn warm is, beetje bij beetje de kaas toe tot alle kaas gesmolten is.
  4. Doe de twee eetlepels (koude) wijn samen met de maïzena in een kommetje en roer tot een glad mengsel. Schep dit de door de kaasfondue en klop en/of roer de fondue lobbig op laag vuur.
  5. Giet de fondue in de fonduepan en verwarm deze nog even. Rasp er wat verse nootmuskaat en zwarte peper over en giet er eventueel nog een scheutje Kirsch bij.
  6. Serveer op een rechaud (warmhouder) met rauwe groenten en lekker knapperig brood.

Lekker met

Meerzaden stokbrood en zoete kleine tomaatjes, bleekselderij of spruitjes. Serveer er een frisse witlofsalade met appeltjes en walnoten bij.

Gorgonzola Fondue

Wil je de fondue net wat pittiger, voeg dan bij stap 3 een eetlepel Gorgonzola per persoon aan toe. En vervang de Kirsch door een scheutje rode port. Eet smakelijk!