• Waarom kan ik niet cash betalen?

  We accepteren alleen bankpassen. Dit doen we niet om onze klanten te pesten maar omdat dit de enige manier is om de winkels veilig te houden, voor zowel jou als klant als onze medewerkers. Daarbij biedt het voordelen, zoals een snellere afhandeling bij de kassa (zeker nu je ook contactloos kunt betalen) en past het bij onze duurzaamheidsdoelstellingen. Als we contant geld zouden accepteren zouden we ook elke dag geld tussen de bank en de winkels moeten vervoeren.

  Klanten, inclusief toeristen bezitten gemiddeld 1,4 bankpassen per persoon, daarbij wordt nu al ongeveer 90% van de transacties bij supermarkten in grote steden met een bankpas gedaan. Dat was voor ons de reden om de sprong te wagen. Marqt heeft geen toegang tot gegevens van de klant en de bank ontvangt van ons geen informatie over de transactie. Wij krijgen van de bank aan het einde van de dag ineens een bedrag overgemaakt van alle betalingen van die dag, zonder dat we zien wie wat heeft betaald. De transactie die je bij ons als klant doet is voor Marqt onzichtbaar. Er wordt een beveiligde connectie met de bank gemaakt waar Marqt geen inzage in heeft en ook niet wil hebben.

  Wij geloven dat relaties met onze klanten niet via een pasje verlopen, maar door een gesprek te hebben met onze klanten, in de winkel, elke dag. We houden onze ogen en oren open om veilige betaalmethoden toe te voegen, zodat we het makkelijker kunnen maken voor iedereen om te betalen. Je kunt nu natuurlijk al contactloos betalen, en ook zijn alle grote creditcards welkom bij ons.

 • Waarom is het Marqt met een Q?

  We zijn in 2005 begonnen met onze voorbereidingen voor wat nu Marqt heet. Toen nog onder de naam ‘project farm’. We wilden en willen nog steeds het voedselsysteem veranderen omdat we zien dat het najagen van geld en winst uiteindelijk meer verliezers oplevert dan winnaars. Daarom wilden we een nieuw soort marktplaats opzetten voor iedereen die op een andere manier met eten wil omgaan. Klinkt misschien een beetje hoogdravend allemaal en zeker in die tijd toen we alleen nog het idee hadden, maar het maakt ons tot op de dag van vandaag zeer gemotiveerd om te slagen.

  We hebben toen allemaal namen met Markt erin bedacht, maar niets dekte echt de lading van wat we wilden gaan doen. Totdat de tante van een vriend van oprichter Quirijn Bolle met de naam Marqt kwam. Ze zei, waarom schrijf je het niet gewoon anders en ga je vanuit die naam duidelijk maken wat je wil bereiken. Die Q was natuurlijk ook een beetje een knipoog naar de oprichter. De volgende dag werd Marqt b.v. ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Het zou nog ruim twee jaar aan voorbereiding vergen voordat de eerste winkel in 2008 in Amsterdam werd geopend.

 • Ik heb een klacht, tip of suggestie, wat moet ik doen?

  We horen altijd graag wat we kunnen verbeteren. Mail naar info@marqt.nl .Alvast dank!

 • Mag ik bij jullie werken?

  Dat zou leuk zijn, als je tenminste net zo enthousiast bent over dezelfde dingen als wij. En dat is lekker en gezond eten met zorg voor mens, dier en natuur. Daarnaast vinden we het belangrijk dat je ondernemend bent en het leuk vindt om hard te rennen voor onze klanten. Spreekt je dat aan? Kijk dan hier voor de openstaande vacatures.

 • Hoe kan ik jullie volgen?

  Natuurlijk via Facebook, Instagram en Twitter, of door je in te schrijven op onze nieuwsbrief per e-mail.

 • Waarom zijn jullie niet 100% biologisch?

  Omdat we vinden dat duurzaamheid over meer gaat dan alleen een biologisch keurmerk. Al onze producten worden beoordeeld op strikte normen op het gebied van lekker & gezond en zorg voor mens, dier en natuur. Keurmerken geven slechts een beperkte garantie hierop. Wij vinden het belangrijker om producten af te nemen van leveranciers die echt tot in hun tenen gemotiveerd zijn om het goed te doen, net als wij. Met deze mensen bouwen we langdurige relaties, zodat we samen elke dag beter kunnen worden. Daarbij vinden we dat bij een goede relatie een eerlijke beloning hoort. Zonder dat kunnen we geen duurzame oplossingen bieden. Om de beloningen en prijzen ook echt eerlijk te maken, zijn we zelfs bereid om onze winst te beperken. Zo zorgen we ervoor dat je bij Marqt nooit te veel betaalt, maar dus ook nooit te weinig.

 • Kan ik mijn producten via jullie verkopen?

  We zijn altijd op zoek naar nieuwe producten die goed bij onze filosofie en de wensen van de klanten passen. Maak jij iets dat bij ons past, mail ons dan via info@marqt.nl, dan kijken we ernaar en nemen we contact met je op.

  Let wel, omdat we beperkte ruimte hebben in de winkel kunnen we niet elk product opnemen. De ruimte die we over hebben gebruiken we bij voorkeur voor producten of productgroepen die we nu nog niet hebben.

 • Zijn jullie journalistiek onafhankelijk?

  Nee. Maar wel transparant. Bij ieder artikel staat wie het heeft geschreven. Dat kunnen wij zijn, als 'redactie Marqt', een van de freelancers met wie we graag werken of een medewerker, partner of zelfs een klant.

  Na het bezoeken van onze website weet je wat wij denken - daar zijn we namelijk trots op - en hoe wij veranderingen in ons omgaan met eten willen aanjagen. Boven alles zijn wij dus idealistisch, open en eerlijk, we hopen dat jij daarom met ons mee wilt doen.

 • Wat moet ik doen als de website het niet goed doet?

  Probeer je cookies te verwijderen. Deze slaan namelijk informatie op en als je deze verwijdert, is de kans groot dat de website weer goed werkt.

 • Waarom liggen jullie prijzen hoger dan in sommige supermarkten?

  Wij geloven in een eerlijke markt waarin iedereen waar krijgt voor zijn geld. Wij zetten onze partners dan ook nooit onder druk om sneller en goedkoper te produceren. We geven onze boeren en telers de tijd en ruimte om producten te maken die zo dicht mogelijk bij hun natuurlijke oorsprong staan. Zodat jij het beste krijgt wat er is. Eten gaat over het voeden van je lichaam en over smaak, niet over zo veel mogelijk voor zo min mogelijk geld. Goed voor je lijf, goed voor de partner en goed voor de planeet.

 • Waar vind ik de openingstijden van de winkels?

  Onze openingstijden vind je op de pagina winkels en openingstijden. Je kunt hier ook jouw favoriete Marqt winkel selecteren zodat je bij een volgende bezoek, automatisch de openingstijden van die dag ziet boven in je navigatiebalk.

 • Kan ik ook online producten bestellen?

  Wij hebben momenteel geen webshop dus je zult echt even langs een van onze winkels moeten fietsen of lopen. Maar dat is absoluut de moeite waard!

 • Wanneer komt er een Marqt bij mij in de buurt?

  Deze vraag hadden we eigenlijk op nummer 1 moeten zetten want het is met stip de meest gestelde vraag die we krijgen. En dat vinden we geweldig natuurlijk. Het liefst openen we winkels overal waar we fans hebben. Maar we zijn ook een beetje kieskeurig en heel snel veel winkels openen is niet perse onze ambitie. Meer impact maken echter wel. We zijn daarom wel bezig met het vergroten van onze winkelportfolio. Wil je op de hoogte blijven van nieuwe winkelopeningen? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief.