Ingrediënten

  • 240g maïsscharrel-kipdijlapjes
  • 6 zachte maïstortilla’s*
  • 1 sjalot
  • 1 rode peper
  • ½ pot maïs (350g)
  • 4 takjes platte peterselie of koriander
  • ½ zakje rode kool salademix
  • 1 zakje fijngesneden wortels (julienne)
  • ½ bosje radijsjes
  • 1 limoen
  • 3el rode wijnazijn
  • zout en peper naar smaak

Werkwijze

  1. Snijd de radijs in dunne plakjes. Meng deze, samen met de fijngesneden wortel, door de rode koolmix. Knijp een halve limoen uit, voeg daar 2 el rode wijnazijn aan toe en breng op smaak met zout en peper. Meng dit door de rode koolmix en laat tenminste 10 minuten staan.
  2. Snijd de sjalot. Verwijder de zaadjes uit de rode peper en snijd deze ook fijn. Hak de peterselie of koriander grof. Zet even apart.
  3. Bestrooi de kip met zout en peper. Grill de kip (ca. 4-5 minuten aan iedere zijde) in een grillpan, zodat er mooie streepjes op komen. Zet even apart en bedek met aluminiumfolie.
  4. Maak de maïssalsa. Meng de mais, sjalot, rode peper en peterselie of koriander. Breng op smaak met 1 el rode wijnazijn en wat limoensap.
  5. Snijd de gegrilde kip in blokjes. Warm de tortilla’s zoals aangegeven op verpakking. Vul ze met de rode koolsalade, de kip en serveer de maïssalsa erbij. Bestrooi met wat extra peterselie of koriander.

Serveertip

Lekker met zure room.

* Of zoete aardappeltaco’s, ook erg lekker!

Tortilla’s met gegrilde kip, maïssalsa en rode koolsalade

Tortilla's over?

Maak er quesedilla’s van. Je kunt ze met van alles vullen, bijvoorbeeld met spinazie en stukjes gegrilde of gebraden kip. Bestrooi 2 tortilla’s met geraspte kaas, leg daar de vulling op, bestrooi deze ook met kaas en dek af met nog een tortilla. Bak in een koekenpan. Wanneer de kaas op de onderste helft gesmolten is, keer je de tortilla’s om. Serveer met rode koolsalade en radijsjes.