Ingrediënten

  • 100 gr biologische gesneden boerenkool
  • 40 gr Parmigiano Reggiano + wat extra voor garneren
  • 75 gr biologische ongebrande walnoten
  • 4-6 el olijfolie
  • 200 gr pasta, bijv. biologische volkoren spaghetti
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  1. S Doe de boerenkool, Parmigiano Reggiano en walnoten in de keukenmachine, hakmolen of vijzel. Hak totdat er een glad mengsel ontstaat. Voeg de olijfolie toe totdat het mengel mooi smeuïg is. Laat de keukenmachine het mengsel nog een keer goed mengen. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking. Houd 2 eetlepels kookvocht achter en giet de pasta af.
  3. Meng het kookvocht door de pesto. Hussel de pesto door de pasta. Bestrooi met wat extra geraspte Parmigiano Reggiano

Snelle pasta met boerenkoolpesto

Boerenkool over?

Maak er boerenkoolchips van! Meng gesneden boerenkool met wat olijfolie, peper en zout. Verwarm de oven voor op 200°C. Zet 10-15 min. in de oven tot de boerenkool knapperig is geworden.