Ingredi├źnten

  • 400 gr biologische waspeen
  • 1 bos biologische radijsjes (zonder blad)
  • 2 biologische handsinaasappels
  • 1 el biologische (bloemen) honing
  • 125 ml appelazijn (of biologische witte wijnazijn)
  • 50 gr biologische (geblancheerde) hazelnoten
  • 3 takjes verse munt
  • 100 gr feta, uitgelekt
  • peper en zout

Werkwijze

  1. Schil de bospeentjes. Snijd ze daarna met een dunschiller in linten - dat kan eventueel ook met een scherpe kaasschaaf. Leg ze in een diep bord en zet even apart. Snijd de radijsjes zo dun mogelijk met een mandoline of scherp mes en voeg bij de wortellinten.
  2. Meng de honing door de azijn en breng op smaak met zout en peper. Voeg toe aan de wortellinten en radijsplakjes en laat 20 min. staan.
  3. Boen 1 sinaasappel schoon en rasp de schil. Gebruik de rasp om de salade mee te garneren. Snijd de schil en het witte deel van de sinaasappels en snijd in plakken. Rooster de hazelnoten in een droge koekenpan 1 min. of tot goudbruin. Hak ze daarna grof. Hak de muntblaadjes fijn.
  4. Leg de wortellinten en radijsjes in een schaal. Verdeel de plakjes sinaasappel erover. Bestrooi met de hazelnoten, muntblaadjes en geraspte sinaasappelschil. Verkruimel de feta over de salade. Breng verder op smaak met peper. Gebruik de overgebleven honingazijn (waar de worteltjes en radijsjes in hebben gestaan) eventueel als extra dressing.

Serveertip

Met platbrood of kip uit de oven.

Salade van wortellinten met sinaasappel en radijs

Feta over?

Maak kaasstengels. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Snijd het bladerdeeg in stroken van 2 cm breed, bestrooi met kaas en rol ze op als een toffee. Leg ze op bakpapier en bak in 15 min. goudbruin in de oven. Lekker bij soep of als snack.