Ingredi├źnten

  • 1 kg mosselen
  • 2 rode pepers, fijngehakt
  • 3 teentjes knoflook, uitgeperst
  • 15 gr verse koriander, grof gehakt
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 limoenen, uitgeperst + 1 extra voor garnering
  • zout en peper naar smaak

Werkwijze

  1. Spoel de mosselen goed af. Verwijder schelpen die open blijven staan of kapot zijn. Geef twijfelgevallen even een tik op het aanrecht om te testen of ze inderdaad open blijven.
  2. Neem 4 grote stukken aluminiumfolie (ca 30 cm). Leg 2 stukken op elkaar. Verdeel de mosselen over het aluminiumfolie. Vouw de randjes omhoog.
  3. Meng de uitgeperste knoflook en fijngesneden rode peper met het limoensap. Giet het limoensap over de mosselen. Verdeel de kokosmelk over de pakketjes, bestrooi met zout en peper en vouw ze goed dicht, zodat het vocht niet kan ontsnappen.
  4. Verwarm de barbecue*. Stoom de mosselen in 7-10 minuten gaar of tot de mosselen open gaan staan. Laat de pakketjes nog 1 min. geopend op de barbecue liggen. Let op bij het openen van de pakketjes, er kan hete stoom uit ontsnappen. Serveer met gehakte verse koriander en garneer met in partjes gesneden limoen.

* Verwarm de oven op 200┬░C. Leg de mosselpakketjes 10-12 min. in de oven en check na 7 min. of ze al openstaan.

Serveertip

Geef er toast, geroosterd brood of biologische zilvervliesrijst bij.

Pittige mosselen van de grill of bbq

Mosselen over?

Maak er een pasta mee. Kook spaghetti. Meng 1 teen fijngesneden knoflook, 4 grof gehakte tomaten, 1 fijngehakte Spaanse peper, en 1 el tomatenpuree. Bak 3 min. in een koekenpan. Voeg de mosselen toe en een glas wijn of water. Doe een deksel op de pan en wacht 5 min. tot de schelpen open gaan staan. Voeg de spaghetti toe en schep alles goed door elkaar.