Ingrediƫnten

  • 1 ui
  • 250g kastanjechampignons
  • 1 courgette
  • 400g linzen (blik a 400g)
  • 150g jong belegen geraspte kaas
  • 125g ricotta
  • 5 takjes tijm
  • 1 pakje lasagnebladen (gedroogd)
  • 75g babyleaf spinazie
  • 1-3el olijfolie
  • zout en peper

Werkwijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
  2. Hak de ui fijn en fruit deze 1-3 minuten in 1 eetlepel olijfolie op laag vuur. Snijd ondertussen de champignons in stukken en de courgette in plakjes van 0,5cm. Voeg die bij de ui en bak in olijfolie tot dat ze mooi goudbruin kleuren.
  3. Giet de linzen af en spoel ze om. Doe ook de linzen en blaadjes van 3-4 takjes tijm in de pan en meng door elkaar. Schep de helft van de ricotta erdoor.
  4. Vet een ovenschaal in. Schep een deel van de vulling op de bodem van de schaal. Leg de lasagnebladen er zo op dat ze de hele schaal bedekken. Schep hier weer wat vulling op en bestrooi die met geraspte kaas. Bedek opnieuw met de lasagnevellen. Herhaal dit tot je 3 laagjes hebt. Besmeer de bovenste laag met de achtergehouden ricotta, bestrooi met de laatste geraspte kaas en zet het geheel 35 minuten in de oven.
  5. Garneer de lasagne met de spinazie en een beetje olijfolie.

Lekker met

Een tomatensalade (tomaten, zongedroogde tomaat, sla en komkommer).

Lasagne van kastanjechampignons, courgette en linzen

Groenten over?

Maak een frittata met stukjes lasagneblad. Verwarm de oven voor op 200 graden. Breek de lasagnebladen in kleine stukjes. Kook die in gezouten water tot ze gaar zijn. Giet af. Klop eieren los. Voeg stukjes lasagneblad, groenten en kruiden toe. Breng op smaak met zout en peper. Giet het mengsel in een pan met wat olijfolie. Bak de frittata op laag vuur gaar. Zet daarna in de oven om de bovenkant te garen. Lekker met brood.