Ingredi├źnten

  • 25g walnoten
  • 175g paddenstoelen herfstmix
  • 3 takjes tijm
  • 200g spinazie
  • 4 zongedroogde tomaatjes
  • 60g truffelbrie
  • 1 rol bladerdeeg
  • 10 zwarte olijven zonder pit
  • 1 ei
  • 4 takjes rozemarijn
  • 1 el olijfolie
  • zout en peper naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 200┬░C. Rooster de walnoten in een droge koekenpan. Neem ze uit de pan en zet even apart.
  2. Maak de paddenstoelen schoon en halveer de grotere. Verhit de olijfolie in de koekenpan, doe de paddenstoelen erbij, bestrooi met blaadjes tijm en bak rondom bruin. Breng op smaak met zout en peper. Haal uit de pan en zet even apart.
  3. Roerbak de spinazie tot de blaadjes geslonken zijn. Breng op smaak met zout en peper. Laat afkoelen en dep de spinazie met keukenpapier droog, zodat er geen vocht meer uitkomt.
  4. Snijd de zongedroogde tomaatjes en truffelbrie in stukjes.
  5. Rol het bladerdeeg uit tot een cirkel ter grootte van een groot bord. Teken in het midden, met de achterkant van een mesje, een cirkel van 15 cm. Deel die in 8 puntjes.
  6. Schep de spinazie en paddenstoelen op het bladerdeeg, houd de cirkel in het midden en 1,5cm van de buitenste rand vrij. Verdeel de truffelbrie over de vulling. Bestrooi met zongedroogde tomaatjes, olijven en walnoten. Vouw nu de (midden)puntjes over de vulling, druk de buitenste rand er tegenaan en vorm een ster.
  7. Bestrijk het bladerdeeg met een losgeklopt ei. Bak 20-25 minuten in de oven tot het deeg goudbruin is. Versier de bladerdeegster met takjes rozemarijn.

Lekker met een salade van sla, verse vijgen, brie en geroosterde noten

Bladerdeeg over?

Maak er hapjes van. Vul muffinvormpjes met bladerdeeg en leg daarin de spinazie, brie, olijven en zongedroogde tomaatjes. Bak ze 20 minuten in de oven.