Ingrediënten

  • 4 kabeljauwrugfilets á 125-150gr, zonder huid
  • 40g biologische ongebrande
  • witte amandelen
  • 80g wit brood
  • 4 takjes verse peterselie
  • 1 citroen
  • 2,5 el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Leg een stuk bak-papier op een bakplaatje of ovenschotel.
  2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan tot ze een kleurtje krijgen. Haal uit de pan.
  3. Doe het brood in een keukenmachine of hakmolen en maal tot grof broodkruim. Hak de amandelen en peterselie grof en meng samen met de olijfolie door het broodkruim. Breng op smaak met zout en peper. Roer de citroenrasp door het mengsel.
  4. Leg de stukjes kabeljauw op het bakpapier, bestrooi met peper en zout. Schep het notenmengsel op de vis en druk een beetje aan. Zet 15 minuten in de oven.

Serveertip

Lekker met puree van aardappel en bloemkool. Of maak een rauwe bloemkoolsalade van hele dunne plakjes bloemkool en een dressing van olijfolie, witte wijnazijn en verse kruiden.

Oud brood over?

Oud brood is perfect voor broodpudding of wentelteefjes. Maak een mengsel van ei, melk en vanillesuiker. Laat het brood er even in weken en bak in een klontje boter in een koekenpan mooi bruin. Of leg het brood dakpansgewijs in een ingevette ovenschaal, giet het eimengsel over het brood, verdeel er wat (diepvries)fruit over en bak 20 minuten in de oven voor een gemakkelijke broodpudding.