Ingrediënten

  • 400 gr (1 blik) biologische gemengde of witte bonen, afgespoeld en uitgelekt
  • 6 tomaten (wildmix)
  • 1 bol biologische mozzarella
  • 15 gr verse basilicum
  • 3 tl kappertjes
  • 100 gr (oud) brood (bijvoorbeeld wit desembrood of ander brood dat je over hebt)
  • 1 sjalotje, fijngesneden
  • 1 el olijfolie
  • 2 el rode wijnazijn
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Spoel de bonen af en laat ze uitlekken. Snijd de tomaten op verschillende manieren, door ze bijvoorbeeld te halveren en in plakken of in kwarten te snijden. Doe ze samen met de bonen in een mengkom.
  2. Maak de dressing. Meng het fijngesneden sjalotje met de olijfolie en rode wijnazijn en breng op smaak met wat zout en peper.
  3. Snijd het brood in blokjes van ca 1,5 cm. Doe het brood bij de tomaten en bonen.
  4. Schep de dressing door het tomatenmengsel. Leg in een mooie schaal en garneer met mozzarella, kappertjes en verse basilicum.

Serveertip

Lekker als zomerse avondmaaltijd of stevige lunch.

Gemengde bonen en tomaten-panzanella

Brood over?

Heb je brood over, gebruik het dan als bodem voor supersnelle mini-pizza’s. Verwarm de oven voor en rooster het brood kort (10 min.). Beleg daarna met bijvoorbeeld pesto of tomatensaus en groente. Bestrooi met kaas en zet nog eens 10 min. in de oven.