Ingrediënten

  • 200 gr biologische kruimige aardappels, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 teen biologische knoflook, fijngesneden
  • 3 takjes verse platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 300 ml visfond
  • 50 ml water
  • 250 gr stevige bijvangstvisfilet, zonder vel, in stukken gesneden
  • 2 el biologische mais (pot)
  • peper en zout

Werkwijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes. Haal de blaadjes van de platte peterselie en snijd de steeltjes fijn. Houd de blaadjes apart voor garnering. Hak de knoflook fijn.
  2. Zet een soeppan met dikke bodem op middelhoog vuur, voeg de olijfolie, fijngesneden knoflook en peterseliesteeltjes toe. Zet het vuur laag en bak 5 min.
  3. Voeg de blokjes aardappel toe en schep 1 min. door het knoflookmengsel. Voeg de fond en het water toe en kook 15 min.
  4. Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de stukken vis en de mais toe. Kook de soep nog 5 min. op laag vuur. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel over de kommen. Garneer met de platte peterselieblaadjes.

Wat is bijvangstvis

Bijvangstvis is vis die onbedoeld gevangen is tijdens het vissen op andere soorten. Net zo lekker én goedkoper, alleen wat minder bekend. Het aanbod van bijvangstvis in onze winkels wisselt wekelijks.

chowder van bijvangstvis

Mais over?

Mais is lekker door een simpele salade van bladgroenten. Of maak snelle Mexicaanse tosti’s van 2 tortilla’s met mais, spinazie en kaas. Verwarm ze op elkaar in een koekenpan of onder de contactgrill tot de kaas gesmolten is.