Ingrediënten

  • pure chocolade, of je lievelingschocoladesmaak
  • Scheutje slagroom
  • Vers fruit en/of koekjes om mee te dopen
  • Dip: gehakte nootjes of kokosschaafsel.

Uit het keukenkastje: Chocoladefonduepotje en vorkjes

Bereiding

  1. Breek de chocolade in stukjes en verwarm ze au bain-marie. Dat gaat het beste als je de chocolade in een schaaltje in een pan kokend water zet. Laat de chocolade zachtjes smelten, en roer goed door tot er een gladde saus ontstaat.
  2. Aardbei, mango, peer, banaan en appel smaken heerlijk met een laagje chocola. Snij het fruit in stukjes en leg alles op een bordje.
  3. Roer een scheutje slagroom door de gesmolten chocolade. Giet de chocoladefondue in een fonduepannetje en zet deze op een rechaud.
  4. Prik aan tafel het fruit aan een vorkje of satéstokje. Doop het fruit eerst in de chocolade, daarna in een dip van gehakte nootjes of kokosschaafsel.

Serveertip: Lekker met een scheutje cognac door de fondue.