Ingrediënten

  • 400g kruimige aardappels
  • 200g prei
  • 140g Brandt & Levie
  • venkelzaadworstjes
  • 60ml crème fraîche
  • 60g zongedroogde tomaatjes
  • 40g rucola
  • 40g Parmezaanse kaas
  • 3 takjes tijm
  • 1el olijfolie
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Schil de aardappels, snijd ze in gelijke stukken en spoel die af. Doe de stukken in een pan, zet alles net onder water en voeg wat zout toe. Laat 10-13 minuten koken tot de aardappels gaar zijn.
  2. Snijd ondertussen de prei in ringen van 0,5cm. Bak de ringen in 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan tot ze zacht zijn. Haal uit de pan en zet even apart.
  3. Bak de worstjes goudbruin en zet ze even opzij.
  4. Giet de aardappels af, stamp ze grof en schep de crème fraîche erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de zongedroogde tomaat in reepjes. Voeg samen met de prei toe aan de gestampte aardappels. Schep ook de rucola door de stamppot. Garneer met wat snippers Parmezaanse kaas, blaadjes tijm en de venkelzaadworstjes. Lekker met

Lekker met

Groene salade van komkommer- of courgettelinten, met een snelle dressing van fijngehakte ui, olijfolie en citroensap

Italiaans stamppotje met venkelzaadworst

Venkelzaadworst over?

Maak er bruschetta mee. Rooster wat brood. Meng crème fraîche met zout, peper en een geperste teen knoflook. Smeer het geroosterde brood er mee in. Snijd het worstje open en bak het worstvlees bruin. Leg dit op het brood samen met een paar zongedroogde tomaatjes, Parmezaanse kaassnippers en wat rucola.