Ingrediƫnten

  • 1 courgette
  • 3 rode uien
  • 1 pakje biologische falafel
  • 4 el biologische Griekse yoghurt
  • 1 el biologische tahin
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 biologische citroen (sap en geraspte schil)
  • 3 el olijfolie
  • 2-3 tl gedroogde oregano
  • peper en zout naar smaak

Werkwijze

  1. Meng 2 el olijfolie met de gedroogde oregano en breng op smaak met wat zout.
  2. Snijd de courgette in plakken en halveer ze. Snijd de rode ui in kwarten. Steek 2 stukken rode ui, 3 courgettestukjes en 2 balletjes falafel om en om op spiesjes. Maak zo 6 spiesen. Bestrijk de groenten en falafel met de oregano-olijfolie. Leg ze ongeveer 5-6 minuten of totdat ze een mooi grillstreepje krijgen op de BBQ of in een grillpan.
  3. Meng de yoghurt met 1 el citroensap, 1 el olijfolie en tahin. Pers de teentjes knoflook in een knoflookpers fijn en voeg toe. Meng goed en breng op smaak met peper en zout. Doe de dip in een bakje.
  4. Besprenkel de spiesen eventueel nog met wat extra oreganoolijfolie en geraspte citroenschil en serveer met de tahin-yoghurtdip.

Serveertip

pitabrood en hummus.

Gegrilde groente en falafelspiesjes met tahin-yoghurtdip

Griekse yoghurt over?

Van de Griekse yoghurt kun je labneh maken. Meng het restant met wat komijnpoeder, zout en peper. Keer om in een theedoek (schoon, zonder wasverzachter) en leg in een vergiet. Zet de vergiet op een mengkom (er komt vocht uit). Zet alles 4-12 uur in de koelkast. Heerlijk met brood of bij gegrilde groenten.