Ingrediënten

  • 1/2 Chinese kool
  • 1 groene courgette*
  • 1 pakje tofu naturel
  • 1/2 bosje radijs
  • 1 rode peper
  • 1 bakje Indonesische
  • Gado gado-pindasaus
  • 1 limoen
  • 50 gr taugé
  • 200 gr wortelen
  • 15 gr pinda’s
  • zout en peper
  • olie om in te bakken

    *Geen courgette? Met komkommer is het net zo lekker.

Werkwijze

  1. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Zet even apart.
  2. Snijd de courgette in dikke plakken van 1,5cm en de tofu in stukjes. Breng beide op smaak met peper en zout. Bak de courgette samen met de tofu rondom bruin in een pan met wat olie.
  3. Snijd de radijs in dunne plakjes en de wortel in sliertjes. Snijd de rode peper fijn en hak de pinda’s grof. Zet opzij.
  4. Verwarm de pindasaus zoals aangegeven op de verpakking. Breng verder op smaak het sap van de limoen. Schep de pindasaus op de borden en bedek hiermee de bodem. Leg op
  5. Bestrooi de Gado gado-salade met de grof gehakte pinda’s en fijngesneden rode peper, en besprenkel eventueel met extra limoensap. elk bord reepjes Chinese kool, de courgette en tofu, gesneden wortel, radijs en taugé.

Serveertip

Lekker met gekookt ei en kroepoek.

gado gado

Groenten over?

Maak een Aziatische omelet. Snijd de groenten die je hebt; bijvoorbeeld courgette, wortel, taugé en een rood pepertje, in kleine stukjes. Wok de groenten kort met wat sojasaus. Klop 4 eieren los en breng op smaak met zout en peper. Bak van de eieren 2 omeletten. Vul ze met de groenten en garneer met bijvoorbeeld dunne plakjes radijs.