Samen kiezen voor beter eten

Je hebt meer macht dan je denkt. Simpelweg omdat jij iedere dag kiest wat er wel én niet op je bord terecht komt. In hoeverre benut je die macht? Een ding weten we zeker: met je dagelijkse boodschappen kun je de wereld veranderen. Een beginnetje maken, op z’n minst. Geen overbodige luxe, want mens, dier en natuur vragen erom; het huidige voedselsysteem benadeelt onze omgeving en de kwaliteit van ons eten. Dit houden we in stand door de manier waarop we inkopen doen. Het moet anders, maar ons systeem zit aardig vastgeroest: alleen samen krijgen we ‘m in beweging. Daarom hebben we je nodig. Doe je met ons mee?

Naar een gezonde manier van werken

Ons doel: overstappen naar een voedselketen die goed, lekker en gezond eten toegankelijker maakt voor iedereen. Daarom moeten we ervan overtuigd zijn dat alles wat we verkopen door en door goed is, van herkomst tot manier van produceren en van verpakking tot transport. Keurmerken vinden we handig, maar niet noodzakelijk voor een goed product: misschien zijn we nog wel gevoeliger voor de persoonlijke garantie van onze partners. Daarom gaan we relaties aan met boeren, vissers en telers, luisteren we naar wat hen bijzonder maakt en geven we ze alle ruimte om producten te maken waar zij, en dus wij, écht trots op kunnen zijn.

Voor een welverdiende, eerlijke prijs

Een mooi streven, maar alleen mogelijk als we onze producenten een eerlijke prijs kunnen geven voor wat ze maken. Daarom streven we naar de beste prijs, zowel voor jou als onze producenten. Dat hoeft niet per se meer te zijn dan ergens anders, als we maar zeker weten dat het genoeg is voor gezonde ingrediënten en om zo duurzaam mogelijk te produceren.

Kleine moeite voor een brede impact

Dat doel bereiken we alleen als we iedereen zover krijgen om mee te doen. Hoe meer mensen gaan kiezen voor beter eten, hoe groter en duurzamer ons effect. Het leuke is dat je met een kleine bijdrage al iets in gang zet. Door bijvoorbeeld in gesprek te gaan over hoe jij vindt dat eten moet worden gemaakt. Of door te zien waar je boodschappen vandaan komen, wie ze teelde, oogstte of produceerde, hoe en waarom op die manier. We vertellen je er graag alles over, maar zijn ook benieuwd hoe jij erover denkt. Doe je mee?