Beste Marqt-klant,

Met dit bericht informeren wij je over de maatregelen die Marqt treft in verband met het coronavirus. We realiseren ons dat we als winkel met levensmiddelen juist nu een belangrijke maatschappelijke rol vervullen. We zetten dan ook alles op alles om iedereen goed te kunnen blijven bedienen. Voorop staat daarbij uiteraard dat de gezondheid van onze klanten, medewerkers en partners het allerbelangrijkste is. Hieronder lees je meer over de maatregelen die Marqt neemt om hen te beschermen.

Afstand houden

Houd minimaal 1,5 meter afstand van elkaar en winkel zoveel mogelijk alleen. In alle onze winkels geldt dat er per 10 vierkante meter 1 klant naar binnen mag. Als de winkel te vol is, vragen we je om buiten te wachten. Het gebruik van een winkelwagen of -mandje is verplicht. Als de mandjes of wagentjes op zijn, wacht dan graag even buiten. Winkel vlot en koop alleen wat je nodig hebt. Last van verkoudheidsklachten? Doe dan niet zelf je boodschappen.

Gewijzigde openingstijden

Om op een gezonde manier zeven dagen per week voor onze klanten klaar te kunnen blijven staan, hanteren wij gewijzigde openingstijden. Deze verschillen per winkel en zijn te vinden op www.marqt.nl/winkels-en-openingstijden. Dit geeft ons meer ruimte om de schappen te vullen en verlicht de druk op onze winkelteams.

Hygiëne

In onze winkels gelden altijd strikte hygiënemaatregelen. Ook nu nemen onze medewerkers deze in acht en wassen zij daarbij extra vaak hun handen. Alle kassa’s zijn voorzien van plexiglas schermen. De stickers op de vloer geven aan welke sociale afstand veilig is in de rij voor de kassa.

Betalen ging bij Marqt al pin-only. Dat is juist nu erg fijn, omdat dit het hand-op-handcontact beperkt. Om dit hand-op-handcontact verder te beperken, stoppen we tot 6 april ook met het uitgeven van spaarzegels en -kaarten. Ook bieden we je alleen een kassabon aan als je hier uitdrukkelijk om vraagt. Tot slot willen we al onze klanten en medewerkers vragen om gepaste afstand tot elkaar te bewaren, dus ook in de rij voor de kassa.

Voorraad

Omdat er naar bepaalde producten meer vraag is dan normaal doen we ons uiterste best om onze winkels van voldoende voorraad te voorzien. Onze medewerkers, partners en transporteurs zorgen hiervoor. Als klant van Marqt kun je jouw steentje bijdragen door boodschappen te doen op de manier die je gewend bent. Op deze manier kunnen we onze bevoorrading goed inschatten en ervoor zorgen dat de schappen gevuld blijven.

Wij blijven de adviezen van het RIVM op de voet volgen en passen onze maatregelen hierop aan. Marqt doet er alles aan om haar klanten, juist nu, te voorzien van boodschappen. We danken jou als Marqt-klant voor je begrip en medewerking.